Gå til hovedindhold

Bostøtte og Væresteder

Jernbanegade 36, 6330 Padborg samt Søvænget 19, 6230 Rødekro

Indhold

  Søvænget

  Antal pladser: Tilpasset efter efterspørgslen.

  Borgerprofil: Målgruppen er primært borgere med diagnosen Asperger syndrom eller sammenlignelige problemstillinger, herunder borgere med en psykiatrisk diagnose.

  Faciliteter: Søvænget blev oprettet den 1. maj 2012.
  Søvænget er et socialpædagogisk tilbud, hvorudfra der ydes støtte i eget hjem efter SEL § 85, samt ophold i værestedet Søvænget 19 efter SEL § 104.
  Søvænget består af en lejet lejlighed, der er ejet af boligselskabet DOMEA. Lejligheden er på ca. 100 m2 og består af køkken-alrum, tv / samtalestue, et disponibelt rum, samt personalefaciliteter.
  Udendørs er der en gårdhave, samt mulighed for at benytte grønne områder til spil af forskellig art. Der er mulighed for at leje lokaler i fælleshuset til større arrangementer.

  Tilbud: Værestedets åbningstider er mandag – fredag fra kl. 15 – 20, dog torsdag kl. 15 - 17, lørdag - søndag kl. 12 – 17. Helligdage er der åben fra kl. 12-17. Udenfor åbningstid kan der på hverdage lægges besked på telefonsvareren, som vil blive aflyttet fra kl. 9.
  Søvænget tilbyder aktiviteter med det mål at udvikle sociale kompetencer og netværksskabende aktiviteter.
  Ugens hverdage har forskellige temaer, der er tilrettelagt i samarbejde med borgerne. Der er borgermøde sidste tirsdag hver måned, dog undtaget juli og december.
  I weekenden tilrettelægges aktivitetstilbud i samarbejde med borgerne.
  §85 støtte i eget hjem visiteres via Aabenraa kommune, hvilken pakke den enkelte borger tildeles og hvilken ydelse kommunen og borger ønsker Søvængets støtte til.

  Bygninger: Søvænget består af en lejet lejlighed, der er ejet af boligselskabet DOMEA.

   

  Fristedet

  Antal pladser: Tilpasset efter efterspørgslen.

  Borgerprofil: Målgruppen er primært borgere med diagnosen Asperger syndrom eller sammenlignelige problemstillinger, herunder borgere med en psykiatrisk diagnose.

  Faciliteter:Fristedet blev oprettet i 1998.
  Asperger støttecentret Fristedet er et socialpædagogisk tilbud, hvorudfra der ydes støtte i eget hjem efter SEL § 85, samt ophold i værestedet Fristedet efter SEL § 104.
  Fristedet er beliggende i umiddelbar nærhed af Padborg centrum og togstation. Fristedet indeholder dagligstue, stort køkken-alrum, værksted, et stille rum, samt udenomsareal. Fristedet råder i samarbejde med et andet støttecenter over en minibus.

  Tilbud: Værestedets åbningstider er mandag – torsdag fra kl. 12 – 19, fredag kl. 10 – 15.30. Telefonen er åben fra kl. 8.
  Der er lukket i alle årets weekender, hvis helligdage falder på hverdage, er der åben fra kl. 10-16.
  Fristedet tilbyder aktiviteter med det mål at udvikle sociale kompetencer og netværksskabende aktiviteter.
  På Fristedet skiftes borgerne til at deltage i madlavning og der er fællesspisning om aftenen mandag til torsdag. Der er mulighed for at få frokost alle hverdage.
  Der tilbydes bl.a. diskoteksbesøg, der er særligt tilrettelagt for handicappede, bowling og udflugter. Borgerne kommer med forslag til det månedlige borgermøde og der vurderes, om der er tilslutning hertil samt om det er muligt i forhold til personaleressourcer.
  §85 støtte i eget hjem visiteres via Aabenraa kommune, hvilken pakke den enkelte borger tildeles og hvilken ydelse kommunen og borger ønsker Fristedets støtte til.

  Bygninger: Selve Fristedet ejes af Aabenraa Kommune.